Esportiu Maresme

El club somia pujar a Primera Catalana i treballa per recobrar l’esplendor del seu futbol base

El FC Argentona compleix aquesta tardor 95 anys de vida. Una efemèride que omple d’orgull al municipi i a la mateixa entitat, una de les que atresora més història en el futbol maresmenc i, per extensió, també de Catalunya. Com diu el seu himne: “Som l’orgull de la nostra vila’

Hi ha un ric relat històric del club i va començar a ser narrat en el llibre ‘F.C. Argentona (1923-1998) 75 anys de futbol‘, escrit pels periodistes Xavier Lorente i Xavier Amat. 172 pàgines que descriuen episodis de gran interès, com la supervivència del club després de la Guerra Civil espanyola o anècdotes curioses, com el fet que un dels primers “mecenes” del club fou Miquel Valdés, fundador de la famosa administració de loteria de la Rambla de Barcelona, la que més venia a l’Estat espanyol abans del boom de la Bruixa d’Or de Sort. La família Valdés estiuejava a Argentona i van contribuir econòmicament i anímicament a la consolidació del club argentoní.

Des de fa quatre temporades el FC Argentona està presidit per Antonio Gómez Cabrera, que va recollir el testimoni d’Antoni Rabassa, qui va ostentar la responsabilitat de dirigir el club durant deu temporades, des de 2004 fins a 2014. El torneig de futbol d’estiu que organitza cada any l’entitat porta el seu nom, en reconeixement a la seva dedicació.

L’entitat compta en l’actualitat amb 12 equips de Futbol 7, un dels seus actius més sòlids

“Nosaltres no som aliens a la realitat que viu el futbol base modest. Hem de fer grans esforços econòmics i humans per mantenir una estructura esportiva que uns anys és esplèndida en nombre d’equips, jugadors i categories i en uns altres sofreixes perquè tot segueixi igual. Fa uns mesos vam canviar la coordinació i les coses estan funcionant molt bé, perquè volem que el nostre projecte esportiu sigui durador i sostenible”, explica el president Antonio Gómez.

L’Argentona, actualment, no té Escoleta de futbol, una deficiència esportiva que volen solucionar de cara a la temporada vinent: “El nostre desig és tornar a tenir una escola formativa com sempre l’ha tingut l’Argentona, d’on han sortit molt bons jugadors. Aquesta és una de les nostres prioritats”, relata el secretari Antoni Rabassa.

El club ha format jugadors que han arribat a defensar la samarreta del Barça o de l’Espanyol, entre altres clubs importants. Al marge dels històrics germans Nieto, Albert Yagüe va debutar a Primera Divisió amb Javier Clemente i ha jugat en el Lorca, Eibar, Melilla, Leonesa, Dinamo Tbilissi, Badalona, Castelló, i en ara milita al Sant Andreu. Marc Lachèvre, per la seva banda, va ser fitxat pel Barça cadet fa dues temporades, igual que va fer l’Espanyol amb el davanter Ferran Fontdegloria per a l’infantil.

A més de posar ordre i metodologia de treball en tot el futbol base, un altre dels grans objectius del club en l’actualitat és poder pujar a Primera Catalana: “En començar la temporada ens conformàvem a mantenir la categoria, perquè tenim pràcticament la mateixa plantilla, però l’equip ha anat creixent i creixent, obtenint molt bons resultats i pujar de categoria és una opció, sigui de forma directa o a través de la promoció. Valdrà la pena intentar-ho”, confessa el president, molt feliç pel rendiment i el compromís dels jugadors que dirigeix ‘Chava’ Jiménez.